Aktuellt (arkiv)‎ > ‎

IKEA: Alla ska ha råd med hållbarhet

skickad 25 okt. 2012 09:32 av Ulf Eriksson   [ uppdaterad 25 okt. 2012 09:42 ]
IKEA lanserar nu sin nya hållbarhetsstrategi - People & Planet Positive
Nu lanserar IKEA sin nya hållbarhetsstrategi som går under namnet "People & Planet Positive". I strategin beskrivs en rad nya hållbarhetsmål och åtgärder som sträcker sig fram till 2020.
IKEA vill bland annat att man genom den nya strategin ska göra koncernen energioberoende.
Man skriver också att IKEA genom den nya strategin vill inspirera och hjälpa kunderna att ha råd att leva ett mer hållbart liv hemma. Slutligen fokuserar man i strategin på att "leda utveckloingen i att skapa ett bättre liv för människor och samhällen", med vilke man syftar till att utveckla arbetsmiljön i hela leverantörskedjan.
 
- Vi tycker inte att hållbarhet ska vara en lyxvara – alla ska ha råd med det. Vi är glada över möjligheten att hjälpa våra besökare, över 770 miljoner människor, att uppfylla sina drömmar hemma med vackra och funktionella produkter som förutom att spara pengar minskar energi- och vattenförbrukningen samt minska mängden avfall. Strategin gör det också möjligt för oss att ta vårt ansvar i leverantörskedjan ytterligare under de kommande åren, att bara använda förnybar energi för att driva våra byggnader och att vara en tydlig förespråkare för barns rättigheter, säger Steve Howard som är hållbarhetschef på IKEA-gruppen.
Artikeln hämtad ur Miljöaktuellt.